Vlaamse toporganisaties, onderzoeksinstellingen en bedrijven actief in de biogebaseerde economie openen hun deuren. De B2BE Facilitator, matchmaker in de Vlaamse bio-economie, organiseert op 12 maart een geleide tour. Neem deel en ontdek de hightech infrastructuur en de mensen achter de bedrijven. Laat je inspireren en kom netwerken.

Als laatstejaarsstudent, jong afgestudeerde of oprichter van een innovatieve startup ben jij de drijvende kracht achter de transformatie van fossiele naar biogebaseerde grondstoffen waar Europa vandaag voor staat. Daarom tonen we je graag het potentieel van de Vlaamse bio-economie. Deelnemen betekent op een dag vier belangrijke organisaties van dichtbij leren kennen. De tour belooft een unieke inkijk in verschillende sectoren. Het wordt een interessante mix tussen bedrijven, onderzoeksinstellingen, pilootinfrastructuur en landbouwers actief in de Vlaamse bio-economie. Bij elke organisatie voorzien we een rondleiding van maximaal een uur doorheen de bedrijfs- of onderzoeksfaciliteiten en krijg je de kans om jouw vragen te stellen.

Op het programma:

 • Food Pilot (ILVO) – Melle
  De Food Pilot is een pilootfaciliteit met voedingsverwerkingsmachines, labo’s en voedingsdeskundigen. Je kan er terecht voor de ontwikkeling van nieuwe producten, verbetering van processen, bepaling van houdbaarheid, smaak, allergenen, duurzaamheid enzovoort.

 • Ajinomoto Omnichem – Wetteren
  Ajinomoto OmniChem is een toonaangevende wereldwijde producent van aminozuren, landbouwchemicaliën, plantenextracten … Ajinomoto OmniChem levert producten en diensten van de hoogste kwaliteit, gebaseerd op betrouwbare en flexibele productie, innovatief onderzoek en reactiesnelheid op de markt.

 • Bio Base Europe Pilot Plant – Gent
  Bio Base Europe Pilot Plant is een onafhankelijke en unieke proeffaciliteit voor procesontwikkeling, opschaling en productie op maat van innovatieve biogebaseerde producten en processen, die werkt van laboratoriumniveau tot multi-ton schaal.

 • Heirbaut aLgriculture – Temse
  Verbreding en diversiteit moet ervoor zorgen dat het familiebedrijf Heirbaut aLgriculture in Temse tot een toekomstbestendig landbouwbedrijf kan uitgroeien. Enkele thema’s waar ze sterk op inzetten: microalgen, carbon farming, agroforestry, nieuwe teelten …

Leer meer over de prestaties, ambities en toekomstperspectieven van bovengenoemde toporganisaties. Laat je inspireren en ontdek innovaties, nieuwe projecten en vruchtbare partnerschappen in de Vlaamse bio-economie.
En wie weet beïnvloedt deze rondleiding je toekomstige carrière?